Востание фестивал 4 / Vostanie festival 4

Датум: 14.12.2018 Место: Скопје Локација: МКЦ Почеток: 18:30 Цена: 350 – 450 мкд ВОСТАНИЕ ФЕСТИВАЛ 4 BORN FROM PAIN (Европски хардкор легенди) VIOLENT CHAPTER (Белград, Србија) ФЛУКС (Скопје) YOU (Скопје) AGAINST THEM ALL (Битола) TRIGGERED (Куманово) 14-ти Декември (петок) / МКЦ Скопје Врати 18:30, почеток 19:00 часот Билети во предпродажба на билетара во МКЦ по… Read More Востание фестивал 4 / Vostanie festival 4

Црнила Remix – октомври во МКЦ

Датум: 20.10.2018 Место: Скопје Локација: МКЦ Почеток: 17:00 Цена: 250 мкд Црнила remix на репертоар во МКЦ! Кој не ја гледаше на Zdravo Mladi и Црнила Remix / 43. MOT 2018 20. ОКТОМВРИ 20:00 е датумот за супер помината вечер во МКЦ. Билети на билетарница во МКЦ по цена од 250 денари. И да, нема… Read More Црнила Remix – октомври во МКЦ

In Situ Art Fair

Датум: 13.09.2018 – 16.09.2018 Место: Скопје Локација: МКЦ Почеток: 21:00 Цена: Бесплатно Петтото издание на единствениот национален саем на уметност Ин Ситу ќе претстави повеќе од 60 учесници од уметноста, дизајнот и архитектурата od 13 – 15 септември. Куратори: https://insitu.mk/mk/kuratori/ Жири: https://insitu.mk/mk/ziri/ Програма ќе биде објавена наскоро. Влезот е бесплатен. • • • The fifth… Read More In Situ Art Fair

МКЦ за Скопје

Датум: 26.07.2018 Место: Скопје Локација: Мкц Почеток: 15:30 Цена: Слободен влез 55 години од скопскиот катастрофален земјотрес. МКЦ за Скопје е настан кој не потсетува на солидарноста на скопјани, на солидарноста кон Скопје, на интензивноста, обединетоста и хуманоста на луѓето. Програмата за оваа година е следнава: Галерија: 20:00 Restart – Изложба на старата и младата… Read More МКЦ за Скопје