11 неверојатни факти за Млечниот пат

Колку знаете за градот во којшто живеете? Сигурно ви се познати омилените ресторани и како да го избегнете сообраќајниот метеж, но најверојатно не ги знаете сите детали. Истото важи и за нашата галаксија, Млечниот пат. Знаеме дека галаксијата е полна со ѕвезди, супернови, енергија и темна материја, но таа сè уште крие бројни мистерии. Ако… Read More 11 неверојатни факти за Млечниот пат