Дали вашето тело не поднесува млечни производи?

Лактозата се наоѓа во многу производи: млеко, сирење, јогурт, но и во чоколадото и многу други производи. Сепак, многу луѓе не знаат дека страдаат од интолеранција на лактоза. Симптомите не се толку силни како кај алергиите, па затоа луѓето и понатаму продолжуваат да консумираат млеко и млечни производи, а телото страда. Ако се сомневате, еве… Read More Дали вашето тело не поднесува млечни производи?

Брат за брат, сирење за долг живот

Бидејќи за многумина се приближува „денот на ајварот“, да ја олабавиме и последната евентуална секирација околу тоа: и сирење, слободно. Двојна доза од моментално препорачаните дневни количини млечни производи може сериозно да го намали ризикот од срцеви заболувања и инфаркт, вели скорешна студија објавена во магазинот Лансет. Резултатите се темелат на анализа на прехранбените навики… Read More Брат за брат, сирење за долг живот