Проверете дали вашето дете ги има овие апликации на мобилниот!

Мобилниот телефон има безброј апликации за да го олеснат животот, но ако сте родител треба да обрнете внимание, бидејќи некои од нив колку наивно и да изгледаат, може да бидат опасни за детето. Затоа посебно обрнете внимание на следните апликации Tinder Оваа апликација се користи за запознавање. Корисниците си ги оценуваат профилите едни на други и… Read More Проверете дали вашето дете ги има овие апликации на мобилниот!

Зошто е опасно да гледате порно на мобилен?

„Гледањето порно филмови на мобилни телефони претставува многу поголема закана по корисниците отколку гледање порнографија на десктоп компјутери. Оперативните системи на смартфоните, особено Андроид, далеку се понебезбедни од оперативните системи на десктоп компјутерите, со оглед на големата ранливост која ИТ криминалците би можеле да ја злоупотребат“, предупредува „Wandera“. „Wandera“ исто така спровела истражување кое покажало… Read More Зошто е опасно да гледате порно на мобилен?