Петнаесет уникатни имиња за момчиња и девојчиња

Наместо традиционалните и вообичаени, некои родители се решаваат за посебни имиња. За девојчиња: 1.Алегра. Доаѓа од шпанскиот збор „алегре“ што значи среќен и весел. 2. Естер. Во стариот персиски јазик ова име значи „ѕвезда“. 3. Артемија. Верзија на името Артемида која во митологијата е познаа како сестра на Аполон, заштитничка на девојките. 4. Кора. Во… Read More Петнаесет уникатни имиња за момчиња и девојчиња