Дали и вие страдате од синдромот на компјутерски вид?

Како да ги заштитите очите, дури и во ситуации кога работата ве обврзува по цел ден да гледате во екранот? Станува збор за честа појава кај луѓето што секојдневно поминуваат со часови пред компјутер или користат паметен телефон. Опфаќа група проблеми поврзани со видот (тешкотии при фокусирањето, чувство на треперење пред очите…), со очите (сувост,… Read More Дали и вие страдате од синдромот на компјутерски вид?