Лоши вести за оние кои јадат навечер, особено за жените

Најновото американско истражување покажа дека доцните оброци можат да влијаат на кардиометаболичкото здравје на жената и дека јадењето повеќе калории по 18 часот е поврзано со послабото здравје на кардиоваскуларниот систем. Студијата сугерира дека конзумирањето оброци порано во текот на денот може да придонесе за слабеење, за разлика од јадењето подоцна во текот на денот… Read More Лоши вести за оние кои јадат навечер, особено за жените

Навиките за спиење се поврзани со ризикот од рак на дојка

Најново истражување покажа дека има тесна поврзаност меѓу навиките за спиење, односно кога легнувате и се будите, со ризикот од заболување од рак на дојка. Жените кои се ранобудни имаат два пати помал ризик од заболување од рак на дојка за разлика од „ноќните птици“ кои се активни во доцните часови и си легнуваат подоцна.… Read More Навиките за спиење се поврзани со ризикот од рак на дојка

5 чести навики за спиење кои се штетни по вашето здравје

Сите си имаме одредени навики и ритуали кога станува збор за спиењето. Без разлика дали си легнувате многу рано или многу доцна, дали заспивате со помош на музика или со телевизор, сигурно има нешто што правите погрешно. Иако можеби мислите дека вашите навики не се штетни, сепак има некои од нив, поврзани со сонот, кои… Read More 5 чести навики за спиење кои се штетни по вашето здравје

Дешифрирајте го машкото однесување: Што кажуваат неговите навики за него?

Навиките се многу важна работа и тие кажуваат многу за вас. Сте се запрашале ли што кажуваат навиките на вашиот сакан? Денес ви даваме објаснување за некои од најчестите машки навики. Не го спушта капакот од тоалетната школка Ако повеќе пати сте го замолиле да го спушта капакот од тоалетната школка, а тој упорно ве… Read More Дешифрирајте го машкото однесување: Што кажуваат неговите навики за него?

Десетте убијци на љубовта

Кои се убијците на односите, посилни од взаемната љубов? Илјадници се причините за распадот на здравите врски, но 10 од нив сигурно ја уништуваат среќата на вљубените. Минатото – Ако живеете во минатото, невозможно е да се движите во иднината. Форсирање – Стабилните односи се развиваат природно и постепено. Зависност-независност  – Разговарајте за вашиот проблем. Одредете… Read More Десетте убијци на љубовта