Овој доктор работи во неверојатни услови: За операција користи авто делови и јадици, со кои спасил илјадници животи

Докторот Еван Атар Адахар (52) од Јужен Судан е вистински јунак, бидејќи води болница во една од најопасните места на Земјата. Тој работи во исклучително тешки услови, никогаш не му било лесно да ја обавува својата работа и да пронаоѓа разни начини за да им го спаси животот на луѓето. Нема ниту анестетици, ниту рентген,… Read More Овој доктор работи во неверојатни услови: За операција користи авто делови и јадици, со кои спасил илјадници животи