Во Лондон има 8 милиони дрвја, но властите ќе садат уште за да го направат градот национален парк

Градските власти во Лондон имаат намера да засадат околу 40 илјади дрвја на територијата на англиската престолнина. Како што е објавено на фејсбук-страницата на Светскиот економски форум, целта на ваквиот потег е да се направи Лондон град – национален парк. Властите сметаат дека дрвјата имаат голема улога во заштитата на здравјето на жителите бидејќи драстично… Read More Во Лондон има 8 милиони дрвја, но властите ќе садат уште за да го направат градот национален парк

Единственото место во Америка каде убиството може да биде легално

Поради границите на дури три држави, постои мал дел од Америка во националниот парк Yellowstone, каде законите технички не се применуваат. Оваа локација, која е наречена „Зона на смртта“, за прв пат го освои вниманието на јавноста во 2005 година, благодарение на трудот на професорот Брајан Калт, од Државниот универзитет во Мичиген. Во есејот под… Read More Единственото место во Америка каде убиството може да биде легално