Мени од времето на неолитот

Благодарение на нова истражувачка метода, меѓународна група истражувачи, на чело со археологот Ева Розенсток, неодамна на подрачјето на денешна Турција со анализа на наслаги од глинени садови стари осум илјади години откри дека нашите праисториски предци се хранеле слично како што се храниме и ние денес – со житарици, мешунести растенија и млечни производи, претежно… Read More Мени од времето на неолитот