8 несакани ефекти од антибиотиците за кои лекарите ретко кажуваат

Најпознатите несакани ефекти од земањето антибиотици се гадење и дијареја. Речиси секој знае за нив, без разлика дали слушнал од лекар или од лично искуство. Но научниците откриле дека барем 20% од луѓето кои земале антибиотици имале и дури несакани ефекти. Ова се некои од почестите. 1. Габична инфекција Антибиотиците ја менуваат животната околина на… Read More 8 несакани ефекти од антибиотиците за кои лекарите ретко кажуваат

Што ќе ви се случи ако имате повеќе секс отколку што вашето тело може да поднесе?

Сексот е природна потреба и влијае позитивно на телото, но колку секс е премногу секс? Дали постои такво нешто? За секоја личност дефиницијата за добар сексуален живот е поинаква и додека за некои е сосема во ред да имаат секс ретко, други сакаат да имаат по неколку пати на ден. Сепак, дали многу секс може… Read More Што ќе ви се случи ако имате повеќе секс отколку што вашето тело може да поднесе?