Нестле го загуби 11-годишниот судски спор околу обликот на Кит-Кет чоколадите

Европскиот суд на правдата ја отфрли жалбата на компанијата за производство на чоколади Нестле, кои 11 години водеа спор со тврдењето дека единствени имаат право на обликот на еден од нивните најпрепознатливи брендови. Станува збор за правна битка која Нестле долг период ја води околу Кит-Кет чоколадите и заштита на нивниот облик со „четири прсти“,… Read More Нестле го загуби 11-годишниот судски спор околу обликот на Кит-Кет чоколадите