За низок притисок помагаат течности, за висок медитеранска храна

Со промената на временските услови и спарнината доаѓа до ширење на крвните садови што доведува до влошување на симптомите на нискиот крвен притисок. Тоа се вртоглавица, заматен вид, неправилна работа на срцето или прескокнување, жед, краток здив, студена испотена и бледа кожа, па дури и паѓање во несвест. Во поголемиот број случаи нискиот притисок што… Read More За низок притисок помагаат течности, за висок медитеранска храна