Британци создадоа ензим кој ја претвора секоја крвна група во универзална 0 негатив

Кога трансфузијата на крв е единствениот начин да се спаси еден животот, лекарите мора да се чувствуваат толку беспомошни кога има толку многу луѓе наоколу, но ниту еден од нив нема иста крвна група како пациентот. За трансфузијата на крв да биде успешна, крвните групи мора да се совпаднат, но сега научниците од Универзитетот во… Read More Британци создадоа ензим кој ја претвора секоја крвна група во универзална 0 негатив