Пивара Скопје со повик до младите

EДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР НА ПИВАРА СКОПЈЕ ВЕ ПОКАНУВА НА ПЕТНАЕСЕТТАТА ОБУКА „ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ“ Што ќе научам? Преку конкретни чекори, интерактивни дискусии и преку размислувања во поглед на вештините за живот и вештините за водење бизнис, обуката „Вештини за успех” е создадена за да поттикне дополнителен напор за подобри резултати во барањето работа, отвореност за учење,… Read More Пивара Скопје со повик до младите

Професионални обуки за Крупиери/ки

Ле Гранд Казино во Скопје и Битола организира обука за Крупиери/ки со професионални предавачи со долгогодишно искуство во работењето, каде ќе ви ги пренесат тајните и правилата на оваа професија. Кандидатите потребно е да ги исполнуваат следните услови: 1. Да имаат најмалку средно образование 2. Да се на возраст од 18 до 30 години 3.… Read More Професионални обуки за Крупиери/ки

Одлични курсеви за дигитален маркетинг во сите негови форми за помалку од 800 денари

Постојат милион начини да направите милион долари. Голем дел од овие начини вклучуваат дигитален маркетинг, па така, ако научите како да ја искористите моќта на веб-страниците и социјалните медиуми за да ја зголемите продажбата на вашиот бизнис, постојат различни пристапи кон таа профитабилна цел. За среќа, инструкторите Фил Ебинер и Диего Давила ги прикажуваат најдобрите… Read More Одлични курсеви за дигитален маркетинг во сите негови форми за помалку од 800 денари

Сеавус талент – Бесплатна програма за обучување млади инженери од областа на ИТ-операции и поддршка

Софтверската компанија „Сеавус“ организира бесплатна програма за обучување млади инженери од областа на ИТ-операции и поддршка. Програмата нуди можност учесниците да се стекнат со почетно знаење со алатки за монтирање, SQL бази, Shell и Powershell скриптирање, ИТ-безбедност, сервиси на Oracle и многу повеќе. Предавањата започнуваат на 17 октомври 2018 година, а завршуваат на 12 ноември… Read More Сеавус талент – Бесплатна програма за обучување млади инженери од областа на ИТ-операции и поддршка

Пријавете се на обуката за безбедност при работа со електрична и громобранска инсталација

Обуката е наменета за лица кои работат: • во областа на електроодржување на машини, уреди, постројки, лаборатории, компјутерски лаборатории; • на проектирање и развој на електроенергетски системи, специјални машини и електронска опрема; • за стручни лица од областа на безбедност и здравје при работа. Семинарот ќе се одржи во Меѓународниот Славјански Универзитет “Г.Р. Державин“ – Свети… Read More Пријавете се на обуката за безбедност при работа со електрична и громобранска инсталација

Германските пожарникари се обучуваат како да извадат заглавени секс играчки

На смеинар во Дрезден под името „Механички незгоди“ шестотини пожарникари учеле како сигурно да отстранат секс играчни и разни други сексуални помагала. Пожарникарите во Германија минуваат специјална обука на која учат како да помогнат при незгоди со секс играчки. На овој помалку бизарен курс пожарникарите ќе учат како да отстранат заглавени прстени на пенисот или… Read More Германските пожарникари се обучуваат како да извадат заглавени секс играчки

ESSO Course on Electrochemotherapy in Cutaneous and Deep Seated Tumours

This course will provide information about the principles and applications of electrochemotheray in oncology. It will present clinical cases, discuss the clinical benefit of electrochemotherapy and demonstrate treatment procedure on patients (cutaneous or deep seated tumors). Educational methods Lectures Case discussion sessions Video-based discussion Transmission of live surgery Main topics Basics of electrochemotherapy (principles, preclinical… Read More ESSO Course on Electrochemotherapy in Cutaneous and Deep Seated Tumours