Од следната година ниту едно Волво нема да може да вози побрзо од 180 км/ч.

Шведската автомобилска компанија Волво планира да воведе електронско ограничување на максималната брзина на своите автомобили од 2020 година. Како што е најавено, секое ново Волво од следната година ќе има ограничување до 180 км/ч. Од компанијата наведуваат дека ваквото ограничување ќе го намали бројот на сообраќајни несреќи кои се предизвикани од неприлагодена брзина. Според последните… Read More Од следната година ниту едно Волво нема да може да вози побрзо од 180 км/ч.