Бон-тон правила: Не барајте сметка пред сите да се дојадат, извадeте ја ракавицата пред да се ракувате

Ова се норми кои треба да ги почитуваат сите, бидејќи се создадени за луѓето да се чувствуваат пријатно во ваше присуство. Старите добри правила ни се веќе познати, но времето се менува и треба да научиме некои модерни правила на однесување. Ова се дел од нив: На интернет Немојте да им правите „лиги“ на пријателите… Read More Бон-тон правила: Не барајте сметка пред сите да се дојадат, извадeте ја ракавицата пред да се ракувате

Дешифрирајте го машкото однесување: Што кажуваат неговите навики за него?

Навиките се многу важна работа и тие кажуваат многу за вас. Сте се запрашале ли што кажуваат навиките на вашиот сакан? Денес ви даваме објаснување за некои од најчестите машки навики. Не го спушта капакот од тоалетната школка Ако повеќе пати сте го замолиле да го спушта капакот од тоалетната школка, а тој упорно ве… Read More Дешифрирајте го машкото однесување: Што кажуваат неговите навики за него?

„Онлајн бонтон“: 5 работи за кои не треба да се жалите на социјалните мрежи

Културното однесување е задолжително ако сакате да оставите добар впечаток секаде, а бонтон правилата се од голема корист. Независно дали сте во ресторан, на гости или дома, постојат правила за добро однесување кои треба да се почитуваат. Па така, иако можеби звучи чудно, постојат и онлајн правила, односно како треба да се однесувате на социјалните… Read More „Онлајн бонтон“: 5 работи за кои не треба да се жалите на социјалните мрежи