Слеп инженер дизарнираше smart стап за слепи што се поврзува со Google Maps

Во многу случаи, аспектите на модерниот живот што нè опкружува е дизајниран да функционира преку умот на оној што го креирал. Ако архитектот нема проблем да се искачи по скали или да чита знаци, нивните стандарди и идеи веројатно ќе бидат отсликани во она што го креира без оглед дали тоа го знае или не.… Read More Слеп инженер дизарнираше smart стап за слепи што се поврзува со Google Maps

Врската помеѓу загадувањето и дијабетесот

Според најновите проценки, загадувањето на воздухот предизвикало 3,2 милиони нови случаи на дијабетес во светот во 2016 година. Фините честички, коишто ги испуштаат во атмосферата автомобилите и фабриките а се создаваат во хемиските реакции при согорување на горивото, се задржуваат во околината како магла и го прават воздухот тежок за дишење. Загадувањето на воздухот досега… Read More Врската помеѓу загадувањето и дијабетесот