Австралиските затвори наскоро ќе ги смируваат затворениците со рибино масло

Пет австралиски затвори наскоро ќе станат најновите тест места за секојдневниот додаток во исхраната Omega 3. Тимот на истражувачи верува дека омега три – група масни киселини присутни во рибиното масло и некои јаткасти плодови, би можеле да бидат едноставен начин да се пацифицира насилното однесување на осудениците. Ова е идеја што може да изгледа… Read More Австралиските затвори наскоро ќе ги смируваат затворениците со рибино масло

Од рибиното масло имаш ќар само ако го продаваш

Доказите дека омега-3 рибино масло суплементите се лесен и ефикасен начин за заштита на вашето срце во најдобар случај се климави, барем ако се научниците за слушање. Заклучокот се базира на ревизија на испитувањата на над 100.000 луѓе, според која значителен бенефит од користењето на рибино масло за здравјето на срцето имало кај 1 во… Read More Од рибиното масло имаш ќар само ако го продаваш