Успеаја да преведат 342 години старо писмо од „калуѓерка опседната од ѓаволот“

Шифрираното писмо кое во 1676 година го напишала една калуѓерка која тврдела дека е опседната од ѓаволот најпосле е преведено. Пред околу 350 години, чесната сестра Марија Крочифиса дела Кончеционе, која живеела во манастирот Палма ди Монтекиаро на Сицилија, тврдела дека е опседната од ѓаволот. Според приказната, калуѓерката Марија едно утро во 1676 година се пробудила… Read More Успеаја да преведат 342 години старо писмо од „калуѓерка опседната од ѓаволот“