8 докази дека сте осамени, иако не се чувствувате така

Осаменоста има влијание врз вашето тело и добросостојбата, може да доведе до висок крвен притисок проблеми со кардиоваскуларни заболувања, намален имунитет и депресија. Многумина не гледаат на осаменоста како сериозен проблем, и иако некогаш е во ред да бидете сами, сепак не е нормално постојано да сте осамени. Многу често се случува луѓето и да… Read More 8 докази дека сте осамени, иако не се чувствувате така

Зошто интелигентните луѓе избираат да бидат помалку социјални

Дали сакате да живеете во село, наместо во град? Сакате ли да читате пред да одите на забава? Дали се случило да се криеш кога некој неочекувано ѕвони на вратата? Ако ова е за вас, имаме добри вести. Вие не сте асоцијални. Всушност, можеби сте гениј! Според една студија на NBCI, интелигентните луѓе имаат тенденција… Read More Зошто интелигентните луѓе избираат да бидат помалку социјални