Сите вработени во ресторанот дале отказ и на гостите им оставиле брутална порака за шефовите

Гладните гости во ресторанот за брза храна „ Circleville’s Sonic“ во американската држава Охајо, наместо добредојде од вработените, затекнале порака на влезната врата. Се чини дека сите вработени во ист момент дале отказ и едноставно ги напуштиле своите работни места, а своите причини за тоа им ги објасниле на гостите во порака. „Предупредување! Поради лошата управа,… Read More Сите вработени во ресторанот дале отказ и на гостите им оставиле брутална порака за шефовите

Кога е време да дадете отказ?

Многу е тешко да се напушти работното место од повеќе причини: редовни парични придобивки, позната околина, рутина и слично. Но понекогаш ви е токму тоа потребно. Но кога е време да дадете отказ и побарате ново работно место? Подобра понуда Доколку имате подобра понуда, како повисока плата, позиција, постојано вработување, можеби е време да ја… Read More Кога е време да дадете отказ?

Поради отказ од работа се полеа со бензин и се запали

Дваесетгодишно момче од Чачак се се полеа со бензин и се самозапали поради отказот кој го добил од пекарата во која работел. Луѓето кои се затекнале за време на инцидентот за српските медиуми кажаа дека денеска околу 17 часот го виделе момчето како стои пред пекарата. По некое време, тој влегол во дворот и седнал… Read More Поради отказ од работа се полеа со бензин и се запали

Јапонците имаат сè, па дури и некој што ќе даде отказ место нив

Давањето отказ не е нешто што го правиме секој ден, а не е ниту лесно да го соопштиме на работодавецот и колегите. Многумина останале на работно место што не им одговара само затоа што не собрале храброст навреме да си заминат. Исто така, воопшто не е пријатно да му се каже на работодавецот дека што… Read More Јапонците имаат сè, па дури и некој што ќе даде отказ место нив