„Самсунг“ призна дека сечиј отпечаток од палец може да го отклучи новиот телефон

Технолошкиот гигант „Самсунг“ призна дека маана на паметниот телефон „галакси S10“ е дека секој отпечаток од палец може да го отклучи телефонот – изненадувачка безбедносна грешка на најголемиот ривал на „ајфонот“. Од компанијата потврдија и дека се свесни за случајот со дефектот поврзан со препознавање отпечатоци од прсти и дека наскоро ќе издадат софтверска поправка.… Read More „Самсунг“ призна дека сечиј отпечаток од палец може да го отклучи новиот телефон

Плаќањето со картичкa во иднина ќе се врши со отпечаток од прст?

„NatWest“ започна тримесечно тестирање на таканаречените биометриски кредитни картички за отпечаток од прст, во тестирањето ќе бидат вклучени 150 клиенти. Банката претходно пилотираше биометриски дебитни картички, но сега се издадени за прв пат. Биометриските кредитни картички ќе понудат бесконтактно плаќање со помош на отпечатоци од прсти за трансакции до 100 фунти. Орџ Булкли, директор за… Read More Плаќањето со картичкa во иднина ќе се врши со отпечаток од прст?