Вештачка интелигенција помага при откривање и поправка на дупки на патиштата

Програмата анализира фотографии направени со камера прикачена на возило и oзначува дупки, пукнатини и други неправилности на патот. Летниот период е време кога се изведуваат големи градежни работи на патиштата и патната инфраструктура. Од мали поправки на оштетени патишта па се до целосна реконструкција во некој реон. Сепак, често се случува надлежните „да промашат“ некои… Read More Вештачка интелигенција помага при откривање и поправка на дупки на патиштата