Google собира здравствени податоци од своите корисници

Google има здравствени податоци од милиони пациенти од 21 држава во САД. Податоците компанијата ги прибирала скришум и за ова не биле свесни ниту лекарите ниту пациентите, откри Wall Street Journal. Google вели дека не направил ништо илегално, и со партнерот Ascension имале стандарден договор кој ја регулира оваа проблематика. Ascension е невладина организација од здравствениот… Read More Google собира здравствени податоци од своите корисници

10 ужасни доктори кои ги осакатиле нивните пациенти

Повеќето доктори се професионалци кои подобриле и спасиле многу животи. Тие навистина прават позитивна разлика. Но, постојат и доктори на кои воопшто не им е грижа за нивните пациенти. Ја гледаат нивната професија само како можност да заработат пари, а постојат и оние кои уживаат да им нанесуваат болка на пациентите. Овие ужасни медицински професионалци… Read More 10 ужасни доктори кои ги осакатиле нивните пациенти