Пепелта е многу корисна: Доколку претстојната зима се греете на дрва, не го фрлајте природниот производ од согорувањето

Пепелта од огревното дрво е многу корисна работа, која може да се употребува на разни начини. Земјоделците сигурно знаат дека пепелта може да биде одличен додаток на земјата, па често ја користат за прихранување на почвата, како и заради зголемувањето на нејзината киселост. Особено е погодна за растенија кои бараат повеќе калциум како доматот, спанаќот,… Read More Пепелта е многу корисна: Доколку претстојната зима се греете на дрва, не го фрлајте природниот производ од согорувањето

Пепелта е многу корисна: Доколку се греете на дрва, не го фрлајте природниот производ од согорувањето

Пепелта од огревното дрво е многу корисна работа, која може да се употребува на разни начини. Земјоделците сигурно знаат дека пепелта може да биде одличен додаток на земјата, па често ја користат за прихранување на почвата, како и заради зголемувањето на нејзината киселост. Особено е погодна за растенија кои бараат повеќе калциум како доматот, спанаќот,… Read More Пепелта е многу корисна: Доколку се греете на дрва, не го фрлајте природниот производ од согорувањето

Направила колачи од пепелот на покојната баба па ги служела соучениците

Една тинејџерка од Калифорнија направила колачи од пепелот на покојната баба, па со нив ги почестила другарите од одделението. Полицијата моментално го истражува овој инцидент. Американските медиуми пишуваат дека во полицијата се обратил еден од нејзините соученици кој дошол со семејството и ја раскажал страшната приказна. – Таа девојка оди во училиште и им раскажува… Read More Направила колачи од пепелот на покојната баба па ги служела соучениците