Компаниите што произведуваат цигари да платат за чистење на догорчињата од улиците

Градските власти во Брисел побараа од тутунската индустрија да се вклучи во намирување на трошоците за собирање на догорчињата од улиците бидејќи тие стануваат сè поголем дел од ѓубрето во главниот град на Белгија. Писмото неделава беше испратено до претставништвото на американскиот тутунски гигант „Филип Морис“ и до две белгиски компании што произведуваат цигари –… Read More Компаниите што произведуваат цигари да платат за чистење на догорчињата од улиците