Перуански археолози откриjа древна пирамида – некропола

Археолози открија голема гробница на Инките во облик на глинена пирамида во перуанската крајбрежна пустинска рамнина, релативно далеку од срцето на Инканското Царство на Андите. Во некрополата досега се откриени повеќе од 20 гробови, во кои телата се обвиени во благородничка облека. Наодот само потсеќа колку голема била земјата на Инките пред шпанската инвазија во… Read More Перуански археолози откриjа древна пирамида – некропола