Фестивал на велешка пита и вино 2018

Датум: 19.10.2018 – 22.10.2018 Место: Велес Локација: ул. 8-ми Септември Почеток: 08:00 Цена: Бесплатно Цел на манифестацијата е да се придонесе кон поголема афирмација и промоција на питата пастрмајлија, препознатлив велешки специјалитет, но истовремено ќе им помогне на угостителите, винариите, малите и средните компании од прехрамбениот сектор, пред потенцијалните потрошувачи од Вардарски плански регион и… Read More Фестивал на велешка пита и вино 2018