Пет начини да се изборите за поголема плата

Бидете мудри, работете паметно и сметајте на поголема плата. Преземете едноставни чекори со чија помош ќе го постигнете ова. Не двоумете се да побарате поголема плата. Ако избегнувате отворен разговор, наметнете се со квалитетите. Најлесен начин да добиете поголема месечна плата е да го прашате шефот – така јасно ќе му ставите до знаење што… Read More Пет начини да се изборите за поголема плата

Моментот кога 350.000 работници дознаваат дека ќе им биде покачена платата (видео)

Додека Џеф Безос – убедливо најбогатиот човек на светот, продолжува да се богати, илјадници вработени во неговата компанија Amazon протестираа против лошите услови и бараа поголема плата. Тој факт го претвори Безос во константна мета на критики на јавноста, па на крајот главниот извршен директор на Amazon немаше избор освен да попушти под притисокот и да ја зголеми… Read More Моментот кога 350.000 работници дознаваат дека ќе им биде покачена платата (видео)

Млади Хрвати откриле „трик“ како да си ја зголемат платата за плус 400 евра во Германија

Минатата недела во мала градска сала во oпштината Ѓаково во Хрватска се одржани дури четири венчавки. За ова место, ретка појава која не се гледа толку често. Всушност, појава која не се памти со години. Млади парови се менуваа како на „Подвижна лента“. Пред матичар од 18 часот, по ред излегувале млади парови од Ѓаково и… Read More Млади Хрвати откриле „трик“ како да си ја зголемат платата за плус 400 евра во Германија

Кога преговарате за плата ова се најголемите грешки!

При разговор со потенцијалниот работодавач и преговорите околу различните услови, често се запоставуваат преговорите околу висината на платата. Доколку работодавачот сака токму вие да бидете дел од неговата компанија, а и вие сте исклучително мотивирани да работите таму, преговорите околу платата можат да бидат ‘вин-вин’ ситуација за двете страни. Ова се четирите најчести грешки кои… Read More Кога преговарате за плата ова се најголемите грешки!