Миризбата на кафето поттикнува подобра работа на мозокот

Ново истражување, открива дека самата миризба на кафето е доволна за мозокот подобро да функционира. Во тестови, кои ги спроведоа научници од Технолошкиот институт Стивенс од Њу Џерси, луѓето кои само ја почувствуваа миризбата на своето кафе, подобро ги решаваа тестовите, бидејќи нивниот мозок на тој начин реагира, исто како веќе да консумирале кофеин. За… Read More Миризбата на кафето поттикнува подобра работа на мозокот