Пред 13. години бил спасен од племе на канибали, сега се вратил да се соочи со нив!

Шестгодишно момче кого канибалистичко племе го осудило на смрт бидејќи мислеле дека е вештер, откако родителите му починале, се вратил во џунглата за да повторно се обедини со луѓето кои планирале да го изедат. Вава Шамонгаи пораснал во племето Короваи во западна Папуа, каде мештаните веруваат дека духовите се виновни за тоа кога некое лице… Read More Пред 13. години бил спасен од племе на канибали, сега се вратил да се соочи со нив!

САД нема да бараат одговорност од изолираното племе кое усмрти американски мисионер

Џон Ален Чау (26) бил убиен од дожд од стрели во ноември по истоварувањето на далечниот остров за да го рашири словото на Исус Христос View this post on Instagram A post shared by John Chau (@johnachau) on Oct 21, 2018 at 12:09am PDT Северно-Сентинеловото племе во Индија, кое застрелало христијански мисионер во напад со… Read More САД нема да бараат одговорност од изолираното племе кое усмрти американски мисионер

Македонски вестерн: Последното цивилизирано племе

Видете вака, ова чудо трае околу 19 минути и е толку анбиливибл што веројатно ќе стане култно видео меѓу (јако напушените) љубители на филмската уметност. Финтата е да се одгледа цело, без скокање. А после да најдете друг и да му кажете: „Финтата е да се одгледа цело, без скокање“. Само така ќе го одложите… Read More Македонски вестерн: Последното цивилизирано племе

Најосамениот човек на светот – Последниот преживеан член на племе 22 години живее сам во џунгла

На интернет се појави видеоснимка од последниот преживеан член на племе кој веќе 22 години живее сам во џунглата во Бразил. Мажот на 50-тина години живее сам во Амазонија веќе 22 години, откако беа убиени сите припадници на неговото племе, а медиумите го нарекоа „најосамениот човек на светот“. На видеоснимката што ја објави бразилската владина… Read More Најосамениот човек на светот – Последниот преживеан член на племе 22 години живее сам во џунгла