Преплива 2.800 километри за 157 дена ез да стапне на копно и потоа ги покажа – нозете!

Рос Едгли (33) е Англичанец, кој прв успеал да преплива цел круг околу Велика Британија и тоа севкупно неверојатно 2.800 километри, а по 157 дена ја минал целта во Кент. На неверојатното патешествие и прдизвик тргнал на 1 јуни и оттогаш нема стапнато на копно. Пливал по 12 часа дневно, а за да го издржи… Read More Преплива 2.800 километри за 157 дена ез да стапне на копно и потоа ги покажа – нозете!

10-годишно момче со суперхеројско име го руши рекордот на Мајкл Фелпс

Не е честа ситуацијата во која Мајкл Фелпс е „симнат“ од табелата на рекорди. Но 10-годишниот пливачки феномен со суперхеројско име го направи токму тоа. Неговото име е Кларк Кент Апуада. И нормално, сите го нарекуваат „Супермен“. Во текот на викендот, Кларк се натпреваруваше во Фар Вест меѓународниот шампионат во Калифорнија и успеа да победи… Read More 10-годишно момче со суперхеројско име го руши рекордот на Мајкл Фелпс