Површината на Земјата лежи на милијарди тони дијаманти

Под површината на Земјата се наоѓа огромно богатство од неколку милијарди тони дијаманти, соопштиле научниците од престижниот Институт за технологија (MIT) во американската сојузна држава Масачусетс. Но, истражувачите предупредиле дека засега не постои интерес за брзо доаѓање до нив, затоа што се наоѓаат помеѓу 145 и 240 километри под површината на Земјата. Многу подлабоко од… Read More Површината на Земјата лежи на милијарди тони дијаманти