Подморницата со која Хитлер „побегнал” во Јужна Америка, пронајдена во близина на Данска

Исчезнатата германска подморница за која се вели дека ги пренесла поразените нацистички лидери во Јужна Америка по Втората светска војна е откриена по 73 години. U-3523, една од подморниците на Хитлер тип XXI, била откриена на брегот на Данска од страна на истражувачите од „Музеј на поморски војни” во Јутланд, кои работеле на проект за… Read More Подморницата со која Хитлер „побегнал” во Јужна Америка, пронајдена во близина на Данска