Полицајката која стана интернет сензација, откако подои напуштено бебе, доби унапредување

Полицајката од Аргентина која стана интернет-сензација откако подои напуштено бебе додека беше на должност доби унапредување за својот хуман гест. Селесте Ајала била на работа во една детска болница во близина на Буенос Аирес, кога слушнала детски плач. Откако поразговарала со вработените во болницата, таа го нахранила бебето, кое претходно било одземено од мајката. Фотографијата… Read More Полицајката која стана интернет сензација, откако подои напуштено бебе, доби унапредување

Аргентинска полицајка надоила гладно бебе кое пристигнало неухрането и валкано во болницата

Полицајката Селест Ајала била на должност во една аргентинска детска болница, кога забележала неухрането бебе за кое на прв поглед било јасно дека живее во тешки услови. Ајала веднаш воочила дека болничкиот персонал имал премногу работа во тој момент и ги прашала дали таа може да го прими бебето и да го нахрани. “Забележав дека… Read More Аргентинска полицајка надоила гладно бебе кое пристигнало неухрането и валкано во болницата