Целосно помрачување на Месечината на 27 јули ќе се гледа над Балканот

Жителите на Балканот ќе имаат можност ноќта помеѓу 27. и 28. јули да го набљудуваат помрачувањето на Месечината. Сите фази од помрачувањето ќе можат да се видат од Индискиот океан, Индија, Источна Африка, Арапскиот полуостров и подрачјето на Каспиското море. Од Балканот ќе може да се следи од излегувањето на Месечината по 20 часот и… Read More Целосно помрачување на Месечината на 27 јули ќе се гледа над Балканот