Facebook ќе овозможи простор од 10 минути за бришење на пратена порака во Messenger

Можноста за бришење на веќе испратена порака е достапно на повеќето апликации за разговори. Разликата е само во времето кое им е достапно на корисниците да ја направат оваа активност која може да ги “спаси” во одредени потенцијално незгодни ситуации. Дека и Facebook Messenger конечно ќе добие ваква можност дознавме кога во јавноста излезе информацијата… Read More Facebook ќе овозможи простор од 10 минути за бришење на пратена порака во Messenger

„Фејсбук“ воведува опција за бришење пораки

Компанијата „Фејсбук“ почна со тестирање на опцијата unsend за апликацијата Месинџер, која ќе им овозможува на корисниците да ги бришат испратените пораки и тие целосно да бидат отстранети од чатот. Претходно оваа година „Фејсбук“ тајно ги избриша старите пораки кои преку Месинџер ги испратил основачот Марк Закерберг, а тоа беше многу чудно затоа што другите… Read More „Фејсбук“ воведува опција за бришење пораки

Читала пораки на сопругот без негово одобрение, па сега ќе лежи затвор

Судот во Обединетите Арапски Емирати осудил жена на три месеци затвор затоа што пребарувала мобилен телефон на својот маж, без негово знаење. Нејзиниот сопруг поднел тужба до судот, со обвинение дека неговата жена му ја нарушила приватноста, а потоа било организирано и судење. Судот жената за кратко време ја прогласил за виновна. Во својата изјава… Read More Читала пораки на сопругот без негово одобрение, па сега ќе лежи затвор

Американка му испратила 65.000 пораки на маж по првиот состанок и завршила на суд

Џеклин Адес и непознатиот маж се запознале во јануари минатата година преку мобилна апликација за запознавање. По состанокот, тој ја блокирал, но таа не се откажала. Во следните 17 месеци таа му испратила 65.000 пораки, по 500 дневно. Во документите што биле приложени на суд се наведува дека една од пораките гласи: „Не обидувај се… Read More Американка му испратила 65.000 пораки на маж по првиот состанок и завршила на суд

Тинејџерка спаси шест луѓе од самоубиство

Тинејџерка од Сандерленд оставала позитивни и охрабрувачки пораки на мостот Вермаут за луѓе кои се соочуваат со психички проблеми и дошле на мостот со намера да си го одземат животот и со нејзините зборови успеа да спаси шест луѓе. Пејџ Хантер (18) поставила најмалку 40 пораки на мостот, меѓу кои: „Иако работите се чинат тешки,… Read More Тинејџерка спаси шест луѓе од самоубиство