Поршеата ќе одат сами на сервис

Стартапот од Берлин, Kopernikus Automotive и Porsche развиваат технологија, која ќе им дозволи на возилата од компанијата да посетуваат самостојно сервис центри и да го направат одржувањето многу побрзо и поефикасно. Двете компании ќе изградат полигон за тестирање во градот Лудвигсбург во Германија каде ќе бидат спроведувани тестирањата на системот. За потребата од посета на… Read More Поршеата ќе одат сами на сервис

Возач на стара Буба на улична трка ги понижи сопствениците на Порше, Ламборџини и Нисан

Во наредното видео главната улога ја игра една стара „Буба“… Сите мислеле дека овој стар автомобил нема шанса против моќните модели на Порше, Ламборџини и Нисан, но не испаднало баш така. Оваа снимка покажува дека сите „Буби“ не се исти. Погледнете го видеото… (663) 00

Tesla се продава подобро од Jaguar, полека го стигнува Porsche

Во почетокот на оваа година Tesla имаше големи проблеми со производството на Model 3, но кога успеа да го стабилизира тоа продажбата на автомобилите на оваа компанија почна да ги надминува бројките на традиционалните производители на автомобили. Според податоците кои ги објави авто-индустрискиот аналитичар Матијас Шмит, американскиот производител на луксузни електрични возила, Tesla, во првите… Read More Tesla се продава подобро од Jaguar, полека го стигнува Porsche