Се што треба да знаете за користење на годишен одмор – Дознајте ги своите права за да не Ве искористуваат

Согласно Законот за работни односи имате право на платен годишен одмор од најмалку 20 и најмногу 26 работни дена. Според Законот годишниот одмор може да се користи во два дела, со тоа што првиот дел мора да трае најмалку 12 работни дена и да се искористи до крајот на тековната година, а вториот дел најдоцна… Read More Се што треба да знаете за користење на годишен одмор – Дознајте ги своите права за да не Ве искористуваат

Жени во Иран танцуваат за поддршка на уапсената тинејџерка поради Инстаграм видео

Иранки танцуваат во јавност и објавуваат видеа на интернет во протест поради апсењето на младата тинејџерка Медех Хоџабри, која објавувала видеа како танцува без хиџаб на својот популарен Инстаграм профил. Хоџабри имала илјадници следбеници поради нејзините видеа на кои танцува на звуците на иранските и западните поп и рап песни. Танцовите најчесто биле во нејзината соба… Read More Жени во Иран танцуваат за поддршка на уапсената тинејџерка поради Инстаграм видео