9 непишани секс правила кои секој треба да ги знае

Дури и во таква опуштена ситуација како што е сексот, постојат одредени правила. Oд тоа дека предиграта е задолжителна до забраната за наоѓање на замерки на телото на партнерот додека сте во интимна ситуација, кои се непишаните секс правила? 1. Сексот по прв пат со нов партнер речиси никогаш не е добар. Не само затоа што… Read More 9 непишани секс правила кои секој треба да ги знае

Како да се ослободите од туѓите очекувања и да го живеете животот по ваши правила?

Повеќето од нас го минуваме животот плашејќи за туѓото мислење. Живееме со безброј очекувања кои можат да создадат вистински притисок. Проблемот со многу од овие верувања и очекувања е тоа што стануваат потсвесни. Веќе не ги ни забележуваме во поголемиот дел од времето. Нo без разлика дали сте свесни за нив или не, овие очекувања… Read More Како да се ослободите од туѓите очекувања и да го живеете животот по ваши правила?