Прашања за сексот кои мажите не се осмелуваат да им ги постават на жените

На некои мажи им е многу важно нивната партнерка подеднакво да ужива во сексот и да доживее оргазам. Не е вистина дека сите мажи мислат само на себе кога станува збор за сексот, барем не оние вистинските. Иако повеќето од нив често се прават секс експерти, всушност немаат идеја како да ги задоволат припадничките на… Read More Прашања за сексот кои мажите не се осмелуваат да им ги постават на жените

6 прашања коишто учтивите луѓе не ги поставуваат

Вештините за комуникација се важни и за професионалниот и за приватниот живот. Но, понекогаш секој може да постави непристојно прашање, дури и кога не сакал да го навреди соговорникот. За да не дојдете до ваква ситуација, потребно е да избегнувате одредени прашања. Погледнете за кои станува збор. 1. „Дали ова е твојата мајка? Доколку не… Read More 6 прашања коишто учтивите луѓе не ги поставуваат

Трик за помалку расправии во бракот

Скоро и да нема пар што никогаш не се скарал во животот. Нема ништо лошо во расправиите, доколку се конструктивни. Проблемот сепак е во тоа што често се расправаме непотребно, и така ја трошиме енергијата и го расипуваме односот. Д-р Еми Гордон вели дека постои една работа што може да ни помогне помалку да се… Read More Трик за помалку расправии во бракот

Овие 8 прашања задолжително да ги поставите на крајот од интервјуто за работа

Разговорот за работа не е важен само за работодавачот да може подобро да го запознае потенцијалниот кандидат, туку и за кандидатот – да може да добие што е можно подобар впечаток за самата позиција, работното место и компанијата која би можела да го вработи. За таа цел, „Бизнис Инсајдер“ ви нуди неколку конкретни прашања, што… Read More Овие 8 прашања задолжително да ги поставите на крајот од интервјуто за работа