Станови на јапонски минималисти кои ќе ве натераат да сфатите колку непотребни работи чувате

Сега во станот на Фумио Сасаки има околу 200 предмети. Претходно неговиот дом бил натрупан со ѓубре и непотребни работи. Тој бил мрзлив, се жалел дека нема доволно пари и немал време за неговите хобија. Но сето ова се променило кога слушнал за минималистичкиот начин на живот. Воглавно, традиционалната јапонска култура е позната по едноставноста… Read More Станови на јапонски минималисти кои ќе ве натераат да сфатите колку непотребни работи чувате

Работи кои ги одбележаа 90-тите години, а ќе ги разберат само луѓето родени пред 2000-та година

Се сеќавате ли какво беше чувството да се чека да поминат рекламите на радио за да ја снимите омилената песна на касета? Ова фанатично исчекување помладата генерација никогаш нема да го доживее. Поради напредокот на технологијата касетите станаа дел од минатото, а истата судбина најверојатно го очекува и популарното ЦД. Овие работи ги одбележаа 90-тите… Read More Работи кои ги одбележаа 90-тите години, а ќе ги разберат само луѓето родени пред 2000-та година

27 иновативни дизајнерски артикли коишто сигурно би сакале да ги имате

Модерните дизајнери секогаш се обидуваат да смислат интересни, иновативни и практични предмети на коишто современите луѓе обожаваат да ги трошат нивните пари. Нивните креативни дизајни на календари, маски за спиење, футроли за телефони или шолји за кафе се претворени во вистински ремек-дела, со коишто со задоволство би им се пофалиле на вашите пријатели. Погледнете ја… Read More 27 иновативни дизајнерски артикли коишто сигурно би сакале да ги имате