Мистерија на „камената шума“: Чудото на езерото открива тајни од минатото!

Пред 760 години голема ерупција го покренало создавањето на природното ремек дело кое денес е познато како езерото Кроули… До „камената шума“ на калифорниското езеро се пристигнува по макадамски пат полн со дупки. Патем може лесно да се изгубите, особено на патот до плажата и мисичното чудо на природата. 5. илјади бели столбови, понекаде прошарани со… Read More Мистерија на „камената шума“: Чудото на езерото открива тајни од минатото!

Лекарите во Шкотска препишуваат природа на рецепт

На 5 октомври лекарите во Шетланд, Шкотска, добиле овластување да препишуваат „природа“ за да ги ублажат симптомите на пациенти со заболувања како висок крвен притисок, депресија, анксиозност, дијабетес, стрес и срцеви заболувања, објави „Матадор нетворк“. Се смета дека ова е прва програма од ваков вид во Обединетото Кралство. Програмата доаѓа со многу интересна брошура за… Read More Лекарите во Шкотска препишуваат природа на рецепт

#ПочниСоВодно+DjMats

Датум: 30.08.2018 Место: Скопје Локација: ОУ Кочо Рацин Почеток: 18:00 Цена: Бесплатно Ветена ни е овој пат ЧОКОЛАДНА ФОНТАНА на врвот… забрането точење на бидони! ;))) Олд скул момакот е повторно со нас, овој пат повторно “пука” со старата добра школа. Горе со нас ќе бидат верните подржувачи на сите аутдор активности ширум земјата. Ќе… Read More #ПочниСоВодно+DjMats

9 чудесни аномалии на природата коишто докажуваат дека таа има моќ над сите нас

Можеби во денешно време модерната наука има објаснување за речиси сѐ што се случува околу нас, но сепак и во оваа ера природата успева да нѐ надмудри со нејзините трикови. Ако продолжите да читате, ќе откриете 9 неверојатни природни аномалии за коишто научниците сѐ уште немаат објаснување, а останатите луѓе доаѓаат до заклучоци, коишто се… Read More 9 чудесни аномалии на природата коишто докажуваат дека таа има моќ над сите нас