13 предупредувачки знаци дека имате „пријателка“ со која треба да прекинете контакт

Колку подолго трае едно пријателство, толку е потешко да се прекине, без оглед на предупредувачките знаци дека се работи за токсичен однос. Но, пријателствата треба да ги мерите по квалитетот, наместо по времето колку траат. Па, ако имате пријателка која ќе ја препознаете во барем половина од следните потточки, повеќе од очигледно е дека полека… Read More 13 предупредувачки знаци дека имате „пријателка“ со која треба да прекинете контакт

Пријателство со привилегии: Дали тоа е во ред или сè уште е табу тема?

Се вели дека Грманците се сосема отворени во однос на сексуалните односи, а по се изгледа дека така гледаат и на пријателствата со привилегии. Истражувањето што го спровел „Институтот за истражување на мислењето на YouGov“, покажува дека секој трет Германец мисли дека сексот измеѓу пријателите е во ред. Пријателството со привилегии по сè изгледа дека… Read More Пријателство со привилегии: Дали тоа е во ред или сè уште е табу тема?