Зошто држави чекаат на ред за да го купат новиот руски С-400?

Системот е апгрејд на С-300, и без пропуст доаѓа со даунгрејд на односите со САД и НАТО и закани од санкции или влошени односи со комшиите. Сред ваква констелација Русите имаат редица од сериозни клиенти за системот. Додека С-300 веќе е распореден во Сирија, С-400 минатиот месец покажа што умее на „Восток-2018“ најголемите руски воени… Read More Зошто држави чекаат на ред за да го купат новиот руски С-400?