Ќе се прават помали кондоми за да им бидат точни на Американците

Откако едно најново истражување објавено во Journal of Sexual Medicine покажа дека просечниот пенис во САД е за 2,45 сантимери помал од минималната должина од 16,9 сантиметри по која се водат производителите на кондоми, Службата за контрола на храна и лекови на САД (FDA) одобри производство на помали кондоми. Истражувањето на Универзитетот Индијана спроведено во… Read More Ќе се прават помали кондоми за да им бидат точни на Американците

Научници произведуваат горива од отпадни води

Науката уште одамна има пронајдено замена за фосилните горива, но тие се основа на светската политика и не заминуваат толку лесно. Овој подвиг на науката е фрапантен: Од отпадни води се произведува чист водород, а потоа и метан. Отпадни води може да се користат како ресурс за производство на еколошки погонски горива. Технолошка фирма од… Read More Научници произведуваат горива од отпадни води