20 видови ретки животни што наскоро може да бидат истребени (фото)

Ловот, загадувањето, сечењето на шумите и уништувањето на природните живеалишта се причините кои доведуваат до загрозеност на многу видови животни коишто се вистинска реткост во животинското царство. Од друга страна, пак, има илјадници луѓе и стотици организации коишто се грижат за заштитата на тие видови, со цел да не ги изгубиме засекогаш. На пример, група… Read More 20 видови ретки животни што наскоро може да бидат истребени (фото)