Протеините се многу важни особено по 50. година

“По 50. година, нашето тело брзо почнува забрзано да губи мускулна маса. Затоа е важно да се компензира оваа загуба со вежбање, но и со поголем внес на протеини“, истакнува портпаролката на Американската академија за нутриционизам Изабел Мејплс. „Протеините не се важни само за изградба, туку и за задржување на мускулната маса, а тоа е… Read More Протеините се многу важни особено по 50. година