Психолошки трикови кои ќе ве направат експерт за комуникација, дури и ако сте најсрамежливи

Не сите се експерти за комуникација и за отворање секакви дискусии со секој што ќе им пријде. Луѓето кои се повлечени и срамежливи тешко се справуваат со започнување разговор и привлекување други околу нив, но психолозите имаат начин да го променат тоа. Постојат трикови кои ги користат психолозите, а може да ги применуваат и сите… Read More Психолошки трикови кои ќе ве направат експерт за комуникација, дури и ако сте најсрамежливи

Не само што влијае на психата, туку и на убавината: Легнете си во ова време и ќе се разбудите презадоволни

Сите знаеме дека за убавината и здравјето е важно добро да се одморите. Добриот сон влијае на кожата на телото и лицето, а освен што влијае на физичкиот изглед, игра голема улога и во нашиот когнитивен систем, помага во продуктивноста, работата на мозокот и го одржува целокупното здравје. Во текот на спиењето кожата се регенерира,… Read More Не само што влијае на психата, туку и на убавината: Легнете си во ова време и ќе се разбудите презадоволни